Expressief schilderen

geplaatst in: Workshops | 0

 

Deze kleurrijke schilderwerken zijn gemaakt in oktober 2014 tijdens workshop Expressief Schilderen in het atelier van Irene Keyzer | In Kunst.

Een persoonlijke beleving  verbeelden. Voor de deelnemers heeft het de weg geopend naar creativiteit, originaliteit en eigenheid.

Het pure spel met materiaal en techniek wordt gestart. Beginnend vanuit de vrije spontane expressieve schetsmethode. En dan schilderen en tekenen als een waardevolle activiteit ervaren. Voor elke schilder is dit een gevoelsmatig proces. Daardoor kun je  jezelf beter leren kennen. Irene Keyzer geeft  persoonlijke begeleiding tijdens de workshop  en het creatieve proces wordt besproken. Nieuw inzicht dient zich aan. De deelnemers maken een verbinding tussen spelend werken en de dagelijkse realiteit.

WORKSHOP Expressief Schilderen
Irene Keyzer | In Kunst
Dromen & Werkelijkheden

Wanneer:   4 en 5 april 2014 van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Waar: Rembrandtlaan 24, 3488 EH Woerden

Docent: beeldend kunstenaar Irene Keyzer

Kosten: € 75,00 inclusief koffie, thee, frisdrank, tekenmaterialen, papier.

Techniek: schetsen en houtskool en pastelkrijt, schilderen met acrylverf op papier.

Voor wie: Voor iedereen die het tekenen en schilderen wil ervaren om persoonlijke creaties te maken vanuit het hier en nu. Voorop staat het experimenteel werken. Op weg naar nieuw inzicht en bewustzijn.

Minimaal 4 personen  en maximaal 8 personen

De workshop Dromen & Werkelijkheden is opgebouwd in 3 delen van ieder 2 ½ uur.  Je ontwikkelt een eigen manier van kunstzinnig werken, een (her) beleving van je creativiteit.

Hoe zien wij de  werkelijkheid waarin we leven? We willen graag onthouden wat we meemaken en om ons heen ervaren. Kunst is een manier om mooie ervaringen en emoties vast te leggen. maar wát willen we nu onthouden? Zouden we dat kunnen tekenen en schilderen?

En hoe doen andere kunstenaars dat?

Bij deze workshop ga je aan de slag met dit thema onder begeleiding van beeldend kunstenaar Irene Keyzer.

Vanuit schetsen kom je tot een compositie voor een schilderij met acrylverf. Ter inspiratie kijken we naar kunstwerken uit de schilderkunst. En we gebruiken eigen fotomateriaal.

Uitgangspunt: laat het intuïtief spontaan schilderproces toe. Onderzoek, experimenteer en heb een gezonde nieuwsgierigheid. Op eigen kracht ben je tot iets unieks in staat. Tijdens deze workshop expressief schilderen ga je  de essentie van de vrije expressie ervaren.

We starten met de kleine warming-up, een creatieve oefening om je te laten leiden door gevoel en intuïtie .

We kiezen een schilderwijze waarin alles mag en niets moet. Geef jezelf de vrijheid, leer gebruik maken van je gevoel, fantasie en spontaniteit.

Begeleiding is gericht op: informatie over werkwijze, materiaal, techniek, compositie, beeldtaal en opbouwgericht werken en weten waar je mee bezig bent.

Schilder je figuratief of abstract? Voor die informatie ga je bij jezelf te rade, bij je innerlijk, je gevoel, intuïtie, je voorstellingsvermogen. Hoe groter je eigen inbreng wordt, des te meer ruimte er is voor creativiteit en originaliteit.

Aanmelden en informatie over werkwijze en materiaal:
info@irenekeyzer.nl  of 06 28978802