2019 – 2020 Kijken + Zien

De natuur waarnemen, het beeld innerlijk opbouwen, het gewaar beleven, kwaliteiten en karakteristieke naar boven laten komen.
Ik kom in aanraking met het fenomenologisch waarnemen, een benaderingswijze om dichtbij de essentie van de natuur te komen. 
Het water en de polder, de seizoenen in de nieuwe natuur van de De Ruygeborg Nieuwkoop is het landschap waar ik door geïnspireerd ben.
Daar ga ik de verbeelding ingang zetten met het gereedschap dat ik als schilder gebruik; kleur, lijn en vlak. Opzoek naar het nieuwe beeld van landschap en natuur; vanuit de verbinding met hetgeen is waargenomen.

 

 

2017 – 2018 Artist in Residence.  
komen naar boven.In het atelier van Werk aan het Spoel in Culemborg. ‘Daar wil ik deze periode verdieping  brengen in mijn schilderproces, mij laten inspireren door de fenomenologische waarneming. Net als de vroege impressionisten ga ik ‘in het veld’ schilderen. Het 
geheel schilderen en in detail kijken.’ 

2016 Feest van de Geest
Kerk en kunst inspireren elkaar. 
Het licht van de nieuwe dag valt de kerk in.  
Een ervaring van  donker naar licht. In het Lutherse kerkgebouw Woerden heb ik mij laten inspireren door de  kleuren en het lichtval van de gebrandschilderde ramen, gemaakt door glazenier J.Schilling in 1938.

Licht van de dag.
‘Licht van de dag’ plexiglas 30×150 cm