Artist in residence

geplaatst in: Exposities | 0

 

‘Het geheel schilderen en in detail kijken.’

Vanaf 1 maart t/m 31 maart 2017 is Irene Keyzer te gast als Artist in Residence, in het atelier van Werk aan het Spoel in Culemborg. Ingebed in de polders van het rivierenland en de uiterwaarden van de Lek ligt Werk aan het Spoel, net even ten westen van Culemborg. Het Forthuis, het Amfitheater, de Genieloods, de Kogelvanger en de Bomvrije gebouwen herinneren aan de plek die het ‘Fort’ inneemt in de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit uniek stelsel van verdedigingslinies en verdedigingswerken staat op de nominatie voor de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Daar wil ik deze periode verdieping  brengen in mijn schilderproces, mij laten inspireren door de fenomenologische waarneming. Net als de vroege impressionisten ga ik ‘in het veld’ schilderen. In de aarde staan, de wind, het water en de warmte voelen. Antwoord geven op de vraag, wat voor de schilder de waarde is van de onbevangen indruk. Ervaringen vastleggen op doek. Vanuit de verbinding die ik buiten in het landschap langs de Lek opzoek, stroomt het en kan ik van binnen naar buiten weergeven wat voor mij de essentie is.

Atelier aanwezig: woe- t/m zondag. 14.00 tot 17.00 uur en op afspraak. ( 06 28978802)
Werk aan het Spoel
Goilberdingerdijk 40
4106 LC Culemborg

Dit project zal als een panoramische schildering en lezing gepresenteerd worden door
Irene Keyzer | In Kunst. t.z.t. kenbaar gemaakt via sociale media.

http://werkaanhetspoel.nl