Workshop Hundertwasser

geplaatst in: Workshops | 0

PICT7064

WORKSHOP Hundertwasser 2014
Irene Keyzer | In Kunst
ZOVEEL VORMEN & KLEUREN

Wanneer: 15, 22, 29 november 2014 van 14.00 tot 16.30 uur.

Waar: Rembrandtlaan 24 3488 EH Woerden

Docent: beeldend kunstenaar Irene Keyzer

Kosten: € 75,  – Inclusief: koffie, thee, frisdrank, teken- schildermateriaal en papier.

Techniek: Schetsen met tekenmaterialen en schilderen met acrylverf op papier.

Voor wie: Voor iedereen die het tekenen en schilderen wil ervaren om persoonlijke creaties te maken vanuit het hier en nu. Voorop staat het experimenteel werken. Voor iedereen die zich kunstzinnig wil laten inspireren door het vrije schilderwerk van Hundertwasser. Op weg naar nieuw inzicht en bewustzijn.

Minimaal 4 personen maximaal 8 personen

De workshop is gebaseerd op het gedachtengoed van de veelzijdige kunstenaar Hundertwasser.

De workshop Hundertwasser is opgebouwd in 3 delen van ieder 2 ½ uur.  Je ontwikkelt een eigen manier van kunstzinnig werken. Het werk van Hundertwasser leert je vrij te worden, mee te bewegen met wat er op dat moment is. In het hier en nu zijn.

Eindeloze lijnen en de spiraalvorm zijn belangrijk in het schilderwerk van Hundertwasser. Je laat je inspireren door Hundertwassers kleurenpalet en kleurbanen. Hundertwasser sprak over de ‘vijf huiden’ die het menselijke IK aankleden: de natuurlijke huid, de kleding, het huis, de sociale omgeving en de globale huid. Tijdens de workshop komen Hundertwassers ideeën over de vijf huiden aanbod.

Tijdens deze workshop ga je je bezighouden met Hundertwasser schildertechniek.

Het zelf doen staat voorop. Hierbij individueel begeleid door beeldend kunstenaar Irene Keyzer, waarbij ook aandacht wordt besteed aan de techniek van voorstudies schetsen en het werken met acrylverf. Er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding, ook wordt het werk gezamenlijk besproken.

Programma Workshop Hundertwasser:

1e zaterdag: persoonlijk werken gebaseerd op het schilderij ‘De grote weg’.  Hundertwasser noemt  de vijf lagen “huiden” van de mens.

2e zaterdag: een schilderwerk vanuit de kleurvelden van cirkels, stromende en golvende beweeglijke lijnen en spiralen met de natuur, het milieu als bron.

3e zaterdag: kunstzinnig schilderen rondom bouwen en architectuur gebaseerd op het Hundertwasserhuis. De sociale omgeving bepaalt het vrije ontwerpen van je huis.

Aanmelden en informatie over werkwijze en materiaal:
info@irenekeyzer.nl / 06 28 97 88 02