Kijken + Zien = Herfstontmoeting

geplaatst in: Kijken + Zien | 0

Als schilder wil ik de waarneming (mijn waarneming) met onbevangen aandacht benaderen.
Het is herfst in het bos in Wolfheze.
Aan de oude Wodanseik aan de Wolfhezerbeek is iets wonderlijks te zien.
Een grote groeiende vorm, licht van kleur en gewicht. Dat alles hangend aan de boom, verbonden met de boomschors.
Ik kijk.

Met deze waarneming nog op het netvlies maak ik in het atelier een monotype; een grafische techniek. Op een glasplaat breng ik drukinkt aan en ga er in werken met pen en kwast. Vervolgens maak ik een afdruk op papier. De afdruk is eenmalig en de waarneming daaraan vooraf gegaan is dat ook.

                                                    

           Ontmoeting in beeld. Monotype op papier. 40 x 50 cm.      Titel: Lichte massa –  monotype  40 x 50 cm